Economia 10/04/2012

Apple marca un nou màxim històric a la borsa

La companyia més valuosa del món supera per primer cop la barrera dels 600.000 milions de dòlars, només dos mesos després de superar els 500.000

Efe
2 min

Nova YorkLes accions d'Apple, la companyia més valuosa del món, han aconseguit aquest dimarts un nou màxim històric que ha elevat la seva capitalització borsària a 600.000 milions de dòlars, i es converteix en la segona empresa en la història a aconseguir aquest rècord després de Microsoft.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Menys d'una hora després de l'inici de la sessió del Nasdaq, a Nova York, els títols d'Apple han arribat a pujar l'1,18% per canviar-se per un màxim de 643,79 dòlars cada un, de manera que el valor de la companyia s'ha disparat fins als 600.250 milions de dòlars.

Fins ara, només havia superat aquesta barrera la seva rival Microsoft, el desembre de 1999, però ara es troba molt allunyada d'aquesta xifra, i val uns 260.000 milions de dòlars.

Fa menys de dos mesos que el creador de l'iPad havia aconseguit sobrepassar per primera vegada els 500.000 milions de dòlars de capitalització borsària, una cosa que només havien aconseguit cinc empreses de Wall Street en la història: Exxon, Microsoft, General Electric, Intel i Cisco.

Però l'avanç en borsa dels títols de la companyia de Silicon Valley ha aconseguit que l'empresa superi els 600.000 milions de dòlars, i alguns analistes veuen possible que arribi a assolir el bilió de dòlars.

Recentment l'analista de Piper Jaffray Gene Munster va pronosticar que cada acció del gegant tecnològic superaria els 1.000 dòlars el 2014, per tant el valor en borsa de la marca seria de 932.370 milions de dòlars.

Amb el rècord assolit avui, Apple es consolida encara més com la companyia més valuosa del món, molt per sobre de la segona, la petroliera Exxon Mobil, que baixava avui un 1,2% a la borsa de Nova York i establia la seva capitalització en uns 390.000 milions.

L'empresa que dirigeix Tim Cook viu un moment dolç després del llançament del nou iPad, i va anunciar el mes passat el seu primer repartiment de dividends des de 1995 i un massiu programa de recompra d'accions, una decisió que ha atret més inversors a comprar els títols d'Apple.

stats