RESULTATS ANUALS
Economia 19/10/2011

Apple tanca un any fiscal rècord, però decep en l'últim trimestre

Els inversors castiguen la caiguda dels ingressos respecte al trimestre anterior. El responsable d'Apple, Tim Cook, ho justifica amb la imminent arribada d'un nou iPhone

Efe
2 min

Las AngelesApple ha tancat un any fiscal rècord gràcies a la forta demanda dels seus populars dispositius, especialment de l'iPhone, si bé els resultats del seu últim trimestre no han satisfet les expectatives del mercat, segons les dades presentades avui per la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre octubre de 2010 i setembre de 2011 Apple va obtenir un benefici net de 25.922.000 dòlars i ingressos que van superar per primera vegada els 100.000 milions, fins a situar-se en 108.249, un 84,9 i un 65,9 per cent més, respectivament, que durant l'exercici anterior. Durant aquest any, l'últim de Steve Jobs (mort el 5 d'octubre) al capdavant de l'empresa, es van vendre a tot el món més de 72 milions de telèfons iPhone, 32,5 milions de reproductors iPod i gairebé la mateixa quantitat de tauletes iPad, 32,4 milions: les vendes es dupliquen cada trimestre.

La demanda d'ordinadors Mac també va continuar a bon ritme i se'n van vendre 16,7 milions. Un balanç històric per a l'empresa, que el 9 d'agost es va convertir per primera vegada, encara que de forma breu, en la companyia més valuosa del món en termes de capitalització borsària després de superar la petroliera Exxon Mobil.

La borsa, però, va castigar ahir, dimarts, Apple després que donés a conèixer els seus comptes de juliol a setembre, i els seus actius van baixar un 6,4 per cent en les negociacions fora d'hora perquè els resultats van decebre els analistes.

"Estem entusiasmats amb la forta conclusió d'un exercici fiscal 2011 excel·lent", ha dit Tim Cook, conseller delegat de l'empresa i encarregat d'omplir el buit deixat per Jobs, impulsor del moment pròsper que travessa Apple.

Entre juliol i setembre, la companyia va obtenir un benefici de 6.623 milions de dòlars, un 53,7 per cent més que durant el mateix període de 2010, i uns ingressos per valor de 28.270 milions de dòlars, amb un creixement interanual d'un 38,9 per cent. Les xifres van ser inferiors a les que va aconseguir entre abril i juny, el millor trimestre en la història d'Apple, quan el seu benefici va superar els 7.000 milions de dòlars i els seus ingressos van estar per sobre dels 28.500 milions.

Part de la caiguda trimestral es va deure al fet que es van vendre menys iPhones en els últims tres mesos, 17.070.000, mentre que entre abril i juny se'n van vendre 20.340.000. Segons Cook això es deu a la imminent arribada d'una nova versió del telèfon.

stats