Economia 17/04/2012

Argentina diu que no pagarà el que li demana Repsol per YPF

El viceministre d'Economia del govern argentí, Axel Kicillof, anuncia una "revisió de la valoració de la companyia"

Efe
2 min

Buenos AiresEl govern argentí ha rebutjat aquest dimarts la valoració d'YPF realitzada pel grup espanyol Repsol, i ha avançat la seva intenció de "revisar" el valor de la petroliera mentre continua amb la seva majoria parlamentària la tramitació de l'expropiació de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els interventors d'YPF, el ministre de Planificació, Julio De Vido, i el viceministre d'Economia, Axel Kicillof, han protagonitzat un tens debat amb dirigents de l'oposició crítics amb la política energètica del govern durant la seva compareixença al Senat per debatre el contingut del projecte d'expropiació del 51 per cent de les accions de Repsol a YPF.

Kicillof, a qui fonts empresarials atribueixen un especial protagonisme en el disseny de l'expropiació, va acaparar l'atenció de la jornada en anunciar una "revisió" del valor de la petroliera i rebutjar els 10.000 milions de dòlars que ha reclamat avui el president de Repsol, Antonio Brufau, en compensació per les accions que s'expropiaran al grup.

"El senyor Brufau diu que val 10.000 milions de dòlars, ja veurem quant val", ha afirmat el viceministre, que ha denunciat l'existència d'"informació secreta" i una gestió "imprudent" dels fins dilluns directius d'YPF.

A més, el ministre De Vido ha advertit que YPF "haurà de pagar" per suposats danys ambientals al país i ha afirmat que "el medi ambient no es rifa i té preu".

"Hi havia molta informació (a YPF) que no estava disponible per a les autoritats", ha dit Kicillof, tot i que l'estat argentí comptava amb un representant al directori de l'empresa, Roberto Baratta.

"Brufau va dir que l'any passat hi va haver nivells rècord d'inversió (...), però hi ha un deute proper als 9.000 milions de dòlars", segons el viceministre i ara interventor d'YPF, l'empresa més gran del país.

Segons Kicillof, Repsol "ha buscat maximitzar el seu benefici" i ha "xocat" amb "el model de creixement argentí amb inclusió social".

stats