Economia 28/04/2012

Artur Mas vaticina més retallades en les plantilles de les administracions públiques "en els propers anys"

El president de la Generalitat apel·la a la iniciativa privada i l'emprenedoria per fer front a l'atur perquè l'administració ja no pot generar llocs de treball

Acn
3 min
Artur Mas amb una treballadora de l'empresa Tadesan, de la Vall d'en Bas / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat a l'emprenedoria i al teixit empresarial de la petita i mitjana empresa per fer front a les xifres d'atur, que van a l'alça. Segons Mas, aquestes empreses són capaces de posar-se al dia, anar endavant i amb la vista posada en els mercats exteriors. El president ha insistit que el teixit productiu és "l'única resposta" davant l'increment de l'atur i ha advertit que l'administració pública no pot "llogar" gent. "Ha arribat a un punt que les administracions no poden gastar més agafant més gent", ha assegurat. Mas ha avisat que en els propers anys caldran "alguns" nous ajustaments de les plantilles de les administracions públiques. Rememorant l'eslògan 'La feina ben feta no té fronteres i la feina mal feta no té futur', el president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat que les difícils situacions actuals que travessa Catalunya han de servir per fer "creu i ratlla" i començar de nou. "Hem de saber el que no funciona i d'ara endavant intentar millorar", ha insistit Mas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president ha destacat que l'única manera de sortir de la crisi econòmica i millorar les males xifres de l'atur és mitjançant el teixit empresarial català. "Invertir, innovar i exportar", ha destacat Mas. El president ha explicat que, actualment, Catalunya posseeix una indústria "competitiva i exportadora" que diferencia el territori de la resta del sud d'Europa.

"En aquests anys han tancat moltes empreses però encara n'hi ha que es mantenen i és gràcies a la bona feina que realitzen", ha assegurat el president. D'altra banda, Mas ha destacat que enmig de la situació actual de crisi econòmica i de dificultats econòmiques és "normal" que la gent estigui "espantada". No obstant això, el president ha insistit que el teixit empresarial català –format per petites i mitjanes empreses– és la "solució" per combatre i millorar les xifres d'atur actuals.

"L'única solució davant l'atur és la dinamització del teixit empresarial"

"Davant l'atur i la crisi econòmica l'única solució és la dinamització del teixit empresarial perquè l'administració no pot llogar ningú més", ha explicat el president. Segons Mas, la Generalitat ja no pot "gastar més" donant treball a més persones i ha alertat que, en els propers anys, hi haurà ajustaments a les plantilles de les administracions públiques, en general.

Durant el seu discurs, el president també ha dirigit unes paraules a la tasca de Josep Guardiola al capdavant del FC Barcelona. Artur Mas ha destacat que Guardiola ha fet "una feina ben feta" i, per tant, segons el president és "un exemple que el treball té futur i trenca fronteres". D'altra banda, el president ha remarcat que la Generalitat treballarà per facilitar la implantació de noves empreses i la creació de nous projectes al territori català. "La voluntat del Govern és desmuntar l'aparell burocràtic absurd que existeix també en algunes empreses i facilitar la creació de noves empreses a Catalunya", ha insistit Mas. Per això, el president ha instat els ajuntaments i les entitats locals que mantinguin una actitud "bussiness friendly" perquè aquelles persones que tenen projectes i idees puguin fer-los realitat.

El president ha fet aquestes valoracions durant la seva visita, aquest dissabte, a les noves instal·lacions de l'empresa Tadesan, de 10.000 metres quadrats a la Vall d'en Bas, a la comarca de la Garrotxa. L'empresa és pionera en el sector de components per a automòbils, compta amb una plantilla d'una seixantena de persones i exporta a dotze països del món. Durant la seva visita, el president de la Generalitat ha descobert una placa commemorativa de l'acte a l'entrada de l'edifici.

stats