PROJECCIÓ EXTERIOR
Economia 13/06/2012

Mas viatjarà als EUA per promocionar el sectors de la biotecnologia i el turisme de Catalunya

El president de la Generalitat visitarà Nova York, Boston i Massachussets i es reunirà amb empresaris catalans i governadors locals

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, viatjarà la setmana vinent –del 19 al 23 de juny– als Estats Units per promocionar Catalunya. Anirà a Boston per donar suport a la setantena d'empreses i entitats catalanes que participen en la BIOBoston 2012, la convenció mundial de la biotecnologia, i també a Nova York, on s'hi farà una promoció turística de Catalunya, amb la presentació del programa 'Catalonia, a lifestyle destination'. A més, el president pronunciarà una conferència a la Northestern University Boston, titulada 'Un model català per a les infraestructures i la seva integració en el territori'. El cap del Govern mantindrà també reunions amb diversos representants governamentals de Massachusetts i de diverses empreses catalanes instal·lades allà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas farà aquest viatge oficial acompanyat dels consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i de Salut, Boi Ruiz; i del secretari d'Exteriors, Senén Florensa. Durant la seva visita als Estats Units l'acompanyarà també el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a aquest país, Andrew Davis. Entre les activitats previstes al seu programa, hi ha una visita al Massachusetts Institute of Technology (MIT), on li presentaran el model MIT, un referent a nivell mundial en l'àmbit de la recerca, el desenvolupament i la investigació, i el president mantindrà una trobada amb la comunitat d'acadèmics catalans que treballen en aquest centre.

Mas es trobarà amb l'exgovernador de Massachusetts i representant del Center for Urban and Reginal Policy, Michael Dukakis, i presidirà la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Northeastern University per fomentar programes de recerca i educació i la mobilitat o intercanvi d'estudiants. A més, el president inaugurarà un seminari sobre infraestructures coorganitzat pels governs de Catalunya i Massachusetts. A Boston, anirà a la fira Bio Boston 2012, on visitarà els estands de les empreses catalanes participants en aquesta reunió empresarial internacional, la més important en l'àmbit de la biotecnologia. Un total de 50 empreses i 22 entitats formen part de la delegació catalana, coordinada per la Fundació Biocat, una entitat pública que coordina i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies innovadores a Catalunya.

El cap de l'executiu també es reunirà amb el governador de Massachusetts, Deval Patrick. Després de la trobada, que tindrà lloc al Boston Convention & Exhibition Center, es farà la signatura d'un acord de cooperació Catalunya-Massachusetts. També assistirà a la presentació de l'edició internacional de l'informe d'Ernst & Young sobre el sector biotecnològic a Catalunya. A Nova York, Mas presidirà l'acte de promoció organitzat per Turisme de Catalunya, en què es presentarà el programa 'Catalonia, a lifestyle destination'. A banda, mantindrà contactes amb representants de diverses empreses catalanes instal·lades al país, i inaugurarà el nou alberg de l'empresa catalana d'hosteleria Equity Point, a Nova York.

La seva agenda també passa per una entrevista a la televisió. La cadena CNN International entrevistarà el president el dijous a un quart de tres de la tarda. Després d'assistir al sopar del US-Spain Council, a Nova Jersey, clourà la ruta a la presentació del documental 'Enxaneta' al cinema AMC Lincoln Square de Nova York.

stats