ECONOMIA
Economia 01/02/2012

Artur Mas, al 'Frankfurter Allgemeine': "Un polític no ho hauria de dir, però les xifres d'atur estan inflades"

El president de la Generalitat assegura que l'economia submergida i els prejubilats desvirtuen la taxa de desocupats

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, assegura públicament que les dades de l'atur estan inflades per l'economia submergida i per l'alt nombre de prejubilats, que acostumen a treballar en negre, en l'entrevista que aquest dijous ha publicat el diari alemany 'Frankfurter Allgemeine'. En l'entrevista Mas també admet que "a Catalunya cada vegada hi ha més gent que vol un estat propi", però planteja l'estudi d'altres opcions, com la federació o la confederació amb Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre la taxa d'atur del 23% a Espanya i el 20% a Catalunya, el president respon: "Les estadístiques oficials aquí no coincideixen amb la realitat. Un polític no ho hauria de dir, però les xifres d'atur estan inflades".

Tot seguit, Mas concreta: "Per dos motius: molts espanyols treballen en l'economia submergida, probablement més que a la resta d'Europa. Hi ha col·lectius que hi estan comptats tot i que no busquen feina, com ara els prejubilats. Tot i que cobren el subsidi d'atur, ja no tenen interès a trobar feina. D'aquesta manera es poden reduir tranquil·lament uns cinc punts percentuals.

Amb tot, el president català admet que "el problema encara és prou greu", per bé que "durant els últims 20 anys Espanya ha construït un estat del benestar suficientment sòlid per pal·liar els efectes d'aquesta crisi".

stats