LABORAL
Economia 30/11/2010

L'atur espanyol continua duplicant la mitjana de la Zona Euro

Espanya manté a l'octubre l'atur més elevat d'Europa, amb un 20,7%, i els joves segueixen sent un dels col·lectius més castigats

Efe
1 min

Brussel·lesLa taxa d'atur a Espanya es va estabilitzar a l'octubre al 20,7%, una xifra que segueix duplicant la mitjana de desocupació a la Zona Euro, situada al 10,1%, segons les dades publicades per Eurostat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'atur entre els socis de la moneda única va pujar una dècima en aquest període després de mantenir-se sis mesos invariable, mentre que al conjunt de la Unió Europea va continuar estabilitzat en el 9,7%, segons l'oficina comunitària d'estadística.

Així, a la zona euro hi havia a l'octubre 15,94 milions d'aturats, 23,15 milions en el global de la UE, el que suposa un increment mensual de 80.000 persones sense feina.

Malgrat que a Espanya es va estabilitzar la pèrdua de llocs de treball, va seguir mantenint la taxa d'atur més alta a l'Europa dels 27.

A l'altre extrem de la balança, Holanda va ser l'estat amb menys atur, un 4,4%, i entre els països amb més pes econòmic al continent, Alemanya va registrar una disminució d'una dècima en la desocupació fins al 6,7%. A França es va mantenir al 10%.

L'atur juvenil a Espanya va continuar sent el més alt d'Europa, situant-se al 43,2%, mentre que al conjunt de la zona comunitària la taxa està en el 20,6%.

stats