CRISI FINANCERA
Economia 06/12/2010

Aznar creu que el sistema financer espanyol necessita capitalització

El president d'honor del PP també opina que són necessaris canvis en el model d'estat del benestar

Redacció
1 min
L'ex president José María Aznar, en el II Congrés del PP celebrat a EUA

BarcelonaL'ex president del govern José María Aznar creu que Espanya no aconseguirà sortir de la "brutal" crisi econòmica en la que es troba sense una capitalització del seu sistema financer. "Espanya viu uns moments molt crítics: algú que convida a un país cada 15 dies a fer una volta pel precipici o a jugar a la ruleta russa, acaba rebent alguna cosa molt desagradable d'aquest joc" va assegurar Aznar en la clausura del II Congrés del Partit Popular que es va celebrar als EUA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president d'honor del PP opina que juntament amb la reforma i capitalització del sistema financer, el país també necessita fer canvis en l'estat del benestar, que qualifica "d'insostenible". Segons Aznar, "no pot ser que la gent vulgui començar a treballar quan més tard possible i jubilar-se d'hora".

D'altra banda, el també president de la Fundació FAES assegura que sense una millora de la competitivitat, "Espanya no aconseguirà generar confiança, no atraurà inversions i per tant, no crearà ni ocupació ni oportunitats pels seus ciutadans.

En referència als últims episodis viscuts durant la crisi del deute, Aznar creu que Espanya ha de prendre les seves pròpies decisions i no viure a remolc. D'aquí que hagi alertat al president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, dient que "el que no pot fer és aixecar-se per veure què diuen els mercats i la Unió Europea i improvisar pegats per tapar l'hemorràgia".

stats