CRISI DEL DEUTE
Economia 10/10/2011

Barroso alerta que la fallida de Grècia sortiria més cara a la UE que qualsevol rescat

El president de la Comissió Europa recorda que un document l'any 1998 ja alertava que Grècia no complia els criteris per ingressar a l'eurozona, però diu que ara toca salvar-la per evitar mals majors

Efe
1 min

BerlínEl president de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durão Barroso, ha recordat aquest dilluns que Grècia va ingressar a l'eurozona sense complir tots els criteris exigits, però que hi va haver "pressions polítiques massives" per acceptar-la.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Barroso ha defensat que, ara per ara, el risc de fallida grec s'ha d'allunyar perquè la caiguda del país podria provocar un perillós efecte contagi a la zona euro. "Estem convençuts que una insolvència de Grècia no seria precisament més barata per a tothom que el paraigua de rescat que ara s'ha ampliat", ha justificat.

En declaracions al diari Bild, Barroso ha recordat que el 1998 ja circulava un informe europeu que expressava "clarament" que Grècia no complia els requisits per ser a la zona euro, però que la seva incorporació va ser "una decisió política".

Els mateixos mercats que ara reaccionen amb nerviosisme i amenacen amb "reaccions de pànic" van ser, juntament amb d'altres experts, els qui llavors van minimitzar els riscos d'acceptar els grecs a l'eurozona, segons Barroso.

stats