QUÍMICA
Economia 13/12/2010

BASF tanca la seva fàbrica catalana

La multinacional alemanya concentrarà la producció a les plantes de Guadalajara i Madrid i abandonarà Palau-Solità i Plegamans, on hi treballen 30 persones

Acn
1 min

BarcelonaBASF ha anunciat que tancarà el seu centre de producció a Palau-Solità i Plegamans, on hi treballa una trentena de persones, per 'adaptar el seu negoci' de productes per a la construcció a l'Estat i 'fer front a la desacceleració continuada' del mercat. Segons ha explicat l'empresa en un comunicat, fins a mitjan 2011, BASF preveu concentrar l'activitat als centres de Cabanillas del Campo i Marchamalo, ambdós a Guadalajara, i a Mejorada del Campo, a Madrid. L'empresa també disposa d'un centre a Tudela (Navarra).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així mateix, aquests canvis suposaran una modificació en les estructures de venda, màrqueting i administració, ubicades a l'Hospitalet de Llobregat.

El responsable de les activitats de BASF al sud d'Europa, Erwin Rahue, ha afirmat que la nova ubicació dels centres de producció "millorarà la logística" dels productes de la companyia. "Per fer front als desafiaments d'un entorn cada vegada més competitiu hem d'optimitzar la utilització de les instal·lacions de producció de manera sostenible", ha afegit.

L'empresa ha argumentat que el tancament de la factoria de Palau-Solità i Plegamans (Vallès Occidental) i la concentració dels tres centres de producció en un mateix àmbit geogràfic –a Guadalajara i Madrid– suposarà també una 'optimització', segons la companyia, de les estructures de venda, màrqueting i administració de BASF.

Els plans de reestructuració de BASF preveuen la reducció d'un 14% el nombre de col·laboradors, que en total són 306. Fonts de l'empresa han indicat que ja han començat les negociacions amb els treballadors per buscar 'solucions socialment responsables per als col·laboradors afectats per a aquesta mesura'.

BASF Construction Chemicals es dedica a la investigació, desenvolupament, fabricació i distribució de productes químics per a la construcció.

stats