Economia 08/03/2012

BBVA eliminarà 300 oficines i 1.300 llocs de treball a Catalunya amb l'absorció d'Unnim

Els directius del banc assenyalen que amb la integració de l'entitat catalana sobra un 30% de la xarxa combinada de sucursals a Catalunya

Efe
2 min

MadridL'absorció d'Unnim implica al BBVA algunes duplicitats a Catalunya, motiu pel qual el banc calcula que haurà de tancar unes 300 oficines de la xarxa combinada de les dues entitats i eliminar 1.300 llocs de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director de BBVA Espanya, Juan Asúa, i el director financer del Grup, Manuel Cid, han explicat avui en una conferència als analistes els detalls del procés d'integració que haurà de realitzar l'entitat després de guanyar ahir la subhasta d'Unnim.

Els directius han assenyalat que després de la integració sobrarà un 30% de la xarxa combinada de sucursals a Catalunya, que suma 1.048 oficines (487 el BBVA i 561 Unnim), fet que suposarà el tancament de 314.

Segons han explicat els dos directius, Unnim no va expandir substancialment la seva xarxa de sucursals durant l'època de bonança econòmica, i tampoc ha obert oficines des de l'inici de la crisi.

Les dues entitats sumen a la regió 6.328 empleats (3.252 el BBVA i 3.076 Unnim), dels quals existeix, segons els directius, un excés de plantilla del 20%, uns 1.266.

Ahir mateix, després d'anunciar-se el resultat de la subhasta, els sindicats UGT i CCOO van demanar que s'evitin les "solucions traumàtiques" en els possibles ajustos d'ocupació.

Després de l'absorció d'Unnim, el BBVA aconseguirà gairebé duplicar la seva quota de mercat a Catalunya, fins al 12%, i convertir-se en el primer banc d'Espanya per volum d'actius. A Catalunya, el banc comptarà amb 2,2 milions de clients, dels quals un milió els aportarà Unnim.

BBVA ha anunciat aquest dijous que espera aconseguir un benefici de més de 100 milions el 2014 amb l'adquisició de l'entitat catalana.

Els Asúa i Cid han apuntat que el seu objectiu ara és seguir creixent de manera orgànica a Espanya, encara que estudiaran altres oportunitats, entre les quals figura la subhasta de CatalunyaCaixa, que es farà després de l'estiu.

stats