Economia 21/06/2012

El BBVA preveu que l'economia catalana caigui més que l'espanyola al 2012 i que l'atur segueixi creixent

L'estudi de l'entitat financera preveu una davallada del PIB català de l'1,6% aquest any

Efe
1 min

BarcelonaEl BBVA manté la seva previsió que l'economia catalana caigui un 1,6 % aquest any i que la taxa d'atur segueixi creixent en els pròxims mesos, fins arribar al seu màxim en el primer trimestre de 2013.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho constata l'informe semestral que l'entitat financera elabora sobre la situació econòmica de Catalunya i que avui ha presentat en roda de premsa el responsable d'Economies Desenvolupades de BBVA Research, Rafael Doménech.

Segons aquest estudi, la recuperació econòmica catalana serà lenta, encara que previsiblement superior a la mitja espanyola, una vegada superats els desequilibris conjunturals.

Per a aquest any, la previsions negatives es mantenen a causa de les incerteses econòmiques provocades per factors externs com la crisi del deute sobirà, les elevades tensions financeres en el conjunt d'Europa o la falta de crèdit circulant.

Això provocarà que l'economia catalana, que en el primer trimestre d'aquest any ha entrat novament en recessió tècnica, després de 21 mesos amb ràtios positives, tanqui l'any amb una disminució del PIB de l'1,6 %, una xifra lleugerament superior a la previsió per al conjunt d'Espanya, del -1,3 %.

stats