Economia 03/05/2012

Comissen prop de 12.000 euros falsos als controls fronterers per la cimera del BCE

A més, s'ha denegat l'entrada a 49 persones i se n'han detingut 20 més durant la suspensió del tractat de Schengen des de la matinada de dissabte

Agències
2 min

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut tres persones amb gairebé 12.000 euros falsos en un control a la Jonquera (Alt Empordà) establert amb motiu de la suspensió del tractat de Schengen per la celebració a Barcelona de la cimera del Banc Central Europeu (BCE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La policia n'ha informat en un comunicat en el qual explica que durant les 128 primeres hores del restabliment de les fronteres s'han detingut un total de 20 persones als punts fronterers i s'ha negat l'entrada al territori espanyol a 49 més.

Les tres persones detingudes per un delicte de falsificació de moneda són d'origen magribí i la policia va interceptar el seu vehicle a la sortida del peatge de l'AP-7 a la Jonquera.

Els agents estaven identificant els ocupants de l'automòbil quan un dels arrestats va llançar un sobre a l'interior del cotxe embolcallat amb peces de roba. Quan els agents van registrar l'automòbil, van trobar dins del sobre 11.900 euros falsos en 119 bitllets de cent euros.

Almenys 1.300 agents participen en el dispositiu per al restabliment temporal de les fronteres durant la cimera del BCE. Els agents han fet controls a unes 299.300 persones a la seva entrada a territori espanyol pels passos fronterers de la Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodon, Les i Canfranc, així com als aeroports de Girona i el Prat.

L'actual suspensió temporal del tractat de Schengen va començar a la mitjanit d'aquest dissabte 28 de març, i de moment s'ha saldant amb 17 detencions per reclamacions judicials i amb 43 denegacions d'entrada a causa de l'incompliment dels requisits exigibles per al creuament de fronteres.

El control d'entrada i sortida del territori nacional d'espanyols i estrangers és una de les funcions que la Policia Nacional desenvolupa en exclusiva, com estableix la llei orgànica 2/1986, del 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

En el dispositiu hi participen agents de la comissaria general d'estrangeria i fronteres especialitzats en la detecció de documents falsos, i que compten amb mitjans tècnics específics per analitzar diferents tipus de documentació personal.

stats