Economia 17/11/2011

El BCE 'salva' Espanya un dia més comprant bons per calmar els mercats i fer baixar la prima de risc

El dia es tanca a 460 punts bàsics després d'haver arribat als 499, fregant la barrera psicològica dels 500

Efe
1 min

MadridLa intervenció del Banc Central Europeu (BCE) ha permès aquest dijous a la tarda rebaixar la pressió dels mercats sobre el deute espanyol, que durant el dia s'ha acostat als 500 punts bàsics però que finalment ha tancat amb 460 punts, el mateix nivell que ahir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La desconfiança que existeix en els mercats ha obligat el Tresor a elevar avui al màxim dels últims 14 anys, el 7%, l'interès ofert per col·locar uns 3.500 milions d'euros en obligacions a deu anys.

Ha sigut després d'aquesta operació que la prima de risc espanyola s'ha disparat fins als 499 punts bàsics.

En aquesta situació, el BCE ha intervingut en els mercats amb la compra de deute espanyol, cosa que ha tornat la prima de risc als nivells d'ahir.

Al tancament, la rendibilitat del bo espanyol –amb el qual es mesura el diferencial amb el bo alemany– se situava al 6,49%, per sobre del 6,41% d'ahir.

A la resta d'Europa també hi ha hagut un relaxament. A França, la prima de risc s'ha situat en els 174 punts, tot i que durant la sessió havia superat els 200 punts bàsics.

A Itàlia, la prima ha quedat en els 495 punts, per sota dels 519 punts d'ahir, mentre que la rendibilitat del bo tornava a situar-se per sota del 7%, en el 6,84%.

A Grècia, la prima de risc ha arribat als 2.701 punts bàsics, per sobre dels 2.684 punts d'ahir.

stats