Economia 22/06/2012

El BCE flexibilitza les condicions per prestar diners als bancs

El Banc Central Europeu acceptarà bons amb titularització hipotecària com a garantia per injectar liquiditat

Efe
1 min

FrankfurtEl Banc Central Europeu ha anunciat avui que flexibilitzarà les condicions per prestar diners als bancs comercials de la zona euro. En concret, el BCE ha decidit mesures "per millorar l'accés del sector bancari a les operacions de l'eurosistema amb la finalitat de donar més suport a l'arribada de crèdit a les famílies i a les empreses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat monetària ha reduït la qualificació de crèdit exigida a alguns bons de titularització d'actius i acceptarà com a garantia en les seves operacions de refinançament més bons d'aquest tipus, com bons de titularització hipotecària, fet que ajudarà els bancs espanyols.

El BCE acceptarà com a garantia en les seves operacions de refinançament bons de titularització de crèdits de consum, per a la compra de l'automòbil, de leasing i hipoteques de propietats comercials que tinguin una qualificació d'emissió i en tots els seus trams de, com a mínim, "A".

Tot i això, l'organisme amb seu a Frankfurt aplicarà a tots aquests bons una retallada en el seu valor del 16%.

A més, el BCE acceptarà com a garantia bons de titularització d'hipoteques d'habitatges residencials, bons basats en préstecs a pimes, crèdits per a la compra d'un automòbil i de consum amb una qualificació d'emissió i en tots els seus trams de triple "B". L'entitat aplicarà una retallada del valor del 26% a tots aquests bons excepte als de titularització d'hipoteques residencials, als que retallarà el valor en un 32%.

stats