Economia 06/09/2012

El BCE manté els tipus d'interès al mínim històric del 0,75%

El consell de govern de l'organisme que dirigeix Mario Draghi no rebaixa més el tipus i manté també la facilitat de dipòsit al 0%

Ara
1 min
Monument en honor a l'euro davant la seu del Banc Central Europeu a Frankfurt.

BarcelonaEl Banc Central Europeu (BCE) ha decidit aquest dijous, en la reunió del seu consell de govern, mantenir el tipus d'interès en el mínim històric del 0,75% i la facilitat de dipòsit –el rendiment que dóna als bancs deixar els seus dipòsits al banc central– al 0%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'emissor ho ha anunciat en un comunicat previ a la roda de premsa que farà el president del BCE, Mario Draghi, i en què podria anunciar la compra de bons sobirans.

Draghi es resisteix així a rebaixar encara més els tipus per estimular la recuperació de l'economia de la zona euro, després que al juny els deixés en el 0,75%, l'interès més baix en els 12 anys d'història de l'emissor, tot i que s'havia especulat amb una nova rebaixa.

L'economia de l'eurozona va tancar el segon trimestre amb un descens del 0,2% del producte interior brut. La inflació interanual, per la seva banda, va pujar dues dècimes a l'agost i se situa en el 2,6%.

stats