POLÍTICA MONETÀRIA
Economia 04/08/2011

El BCE manté el tipus d'interès a l'1,5%

Jean-Claude Trichet segueix el guió previst i deixa intacte el preu del diner a la zona euro, en un moment de màxima tensió als mercats de deute i a les borses

Redacció
1 min

BarcelonaEl Banc Central Europeu (BCE) ha seguit el guió previst i ha decidit mantenir el tipus d'interès a la zona euro a l'1,5% durant la seva reunió de l'agost. Des de principis d'any, l'entitat monetària europea ha apujat dues vegades el preu del diner, en 0,25 punts percentuals cada vegada, tot i els diferents ritmes de creixement que viuen les economies que comparteixen la moneda única.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els analistes donen per fet que el Banc Central continuarà amb la política de vigilància de la inflació. En aquest sentit, creuen que Trichet –que acabarà el mandat a la tardor– encara apujarà un cop més el tipus d'interès abans que acabi l'any.

El president del BCE, que ja té successor, l'italià Mario Draghi, sempre ha defensat la necessitat de tenir a ratlla la inflació a la zona euro, i per això ha optat per apujar el preu del diner malgrat el creixement dèbil a Europa. De fet, els països amb més dificultats per créixer, entre els quals hi ha Espanya, s'han queixat diverses vegades que la política monetària restrictiva dificulta encara més els esforços per dinamitzar l'economia.

stats