ECONOMIA
Economia 20/02/2011

El BCE considera una "bestiesa" apujar els sous

El president del BCE, Jean Claude Trichet, rebutja elevar salaris si es vol combatre l'atur i posa d'exemple la política dels darrers anys a Alemanya

Redacció
1 min

BarcelonaEl president del Banc Central Europeu (BCE), Jean Claude Trichet, ha advertit avui que apujar els salaris seria "la darrera bestiesa que s'ha de fer" perquè allà on s'han controlat més els sous, com a Alemanya, ha estat on s'ha avançat més en la reducció de l'atur.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant una entrevista a la cadena francesa 'Europe 1', Trichet ha posat com a exemple l'estratègia alemanya, on des de la creació de l'euro els salaris dels funcionaris han crescut un 17%, la meitat que la mitjana de la zona amb moneda única. Tot i així, ha continuat, a Alemanya "aconsegueixen reduir l'atur fins i tot amb la crisi".

El president del BCE va reconèixer que davant de la impossibilitat d'incidir en l'augment del preu del petroli o les matèries primeres, s'ha de lluitar contra els seus efectes, la qual cosa inclou la vessant salarial i també la resta de preus.

stats