Economia 05/07/2012

El BCE redueix a zero la rendibilitat per als bancs que hi dipositin diners

El president, Mario Draghi, anuncia una rebaixa dels tipus d'interès de fins al 0,75%

Ara
1 min
Mario Draghi

BarcelonaEl Banc Central Europeu (BCE) ha rebaixat a zero la rendibilitat dels diners que els bancs hi tenen en dipòsit. L'interès que el BCE donava fins ara als bancs que hi dipositaven diners era del 0,25% i per primera vegada s'ha reduït a zero.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La mesura, pensada per incentivar el crèdit, ha tingut un gran impacte en la cotització dels bancs, especial en els espanyols i els italians, que han arrossegat les respectives borses a importants caigudes.

El BCE també ha confirmat la rebaixa del preu del diner un quart de punt, de l'1% fins al 0,75%, un mínim històric mai registrat a la zona de l'euro.

El president del BCE, Mario Draghi, ha defensat la decisió d'abaratir el preu del diner tenint en compte que la inflació caurà per sota del 2% el 2013 a l'eurozona, segons les previsions del BCE.

Sobre l'evolució de l'economia, ha constatat una millora lenta tot i la presència de riscos més grans de recaiguda. S'ha referit a les tensions que encara pateixen alguns països de l'euro als mercats.

Draghi també ha valorat els resultats de l'última cimera europea i ha donat suport a la creació d'un supervisor financer únic a nivell comunitari per avançar en la integració econòmica i monetària a mitjà termini. Ha avisat que el BCE tindrà un paper actiu en aquest objectiu.

stats