DIVISES
Economia 06/09/2011

El Banc Nacional Suís intervé la seva moneda per frenar-ne l'escalada

El regulador ha fixat un canvi mínim d'1,20 francs suïssos per euro per evitar que l'enfortiment de la divisa nacional perjudiqui l'economia

Redacció
1 min

BarcelonaEl Banc Nacional Suís (BNS) ha tornat a intervenir per frenar l'escalada de la divisa nacional, el franc suís. L'entitat monetària ha decidit fixar un canvi mínim respecte de l'euro d'1,20 francs. D'aquesta manera, el BNS devalua el franc per evitar que faci mal a l'economia del país, que depèn de manera important de les exportacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El franc suís està sent utilitzat com a refugi en aquests mesos de turbulències als mercats de deute i de renda variable. Les compres massives de francs n'han elevat el seu valor, abans de les intervencions del BNS, fins a situar-lo en algun moment prop de la paritat amb l'euro.

"Fins i tot un canvi d'1,20 francs suïssos per euro resulta elevat i el franc suís s'hauria de continuar afeblint al llarg del temps", afegeix l'entitat, que està preparada per adoptar mesures addicionals si les perspectives econòmiques ho demanen.

stats