ECONOMIA
Economia 11/06/2012

Banc Sabadell i CaixaBank no preveuen demanar ajuts als fons europeus

El president de l'entitat vallesana, Josep Oliu, ha reiterat aquesta tarda que cobrirà les provisions que demana el govern espanyol sense diners públics, perquè la cobertura sobre actius és del 16%, el doble que les entitats cotitzades

Efe
1 min

BarcelonaDurant l'acte d'inauguració de les instal·lacions corporatives de Banc Sabadell a Sant Cugat, el president de l'entitat, Josep Oliu, ha afirmat que "no té previst demanar diners al fons. Fa uns dies vaig afirmar que seria positiu que es creés un fons europeu específic, perquè quedava pendent donar una solució a les entitats que no podien recórrer a ampliar capital. De la forma que s'està portant a terme, es deslliga un rescat general d'un rescat acotat a aquest problema".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Oliu ha afegit que "és important, perquè considero que el govern té un pla de consolidació fiscal seriós". El màxim responsable del Sabadell ha destacat que després de l'absorció de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), "la nostra cobertura sobre actius és del doble o més que la de les entitats cotitzades". Aquesta cobertura arriba al 16%, després de presentar al Banc d'Espanya unes necessitats de provisions de 2.019 milions d'euros. La mitjana del sector és del 8%.

stats