ECONOMIA
Economia 29/04/2013

Banc Sabadell es queda el negoci a Espanya del Lloyds Bank a canvi d'un 1,8% del capital

L'entitat que presideix Josep Oliu suma 760 milions en dipòsits a les zones de València, Alacant, Múrcia i Andalusia. El banc ja es va quedar el negoci del NatWest el 1996

T. G.
1 min

BarcelonaBanc Sabadeell continua acumulant adquisicions d'entitats al mercat espanyol. A les compres de la CAM, Caixa Penedès i Banco Gallego, ara sumarà el negoci a Espanya del grup Lloyds Bank. Les tres primeres operacions eren el resultat de la reestructuració bancària espanyola, però la que ha anunciat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) forma part de la reordenació europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat que presideix Josep Oliu, que el 1996 ja es va quedar l'activitat del NatWest (va incloure Banco Herrero), ha firmat, doncs, la compra del negoci del Lloyds dins els acords del banc britànic per desinvertir fora del Regne Unit. El Sabadell es queda les filials espanyoles del grup britànic, que pagarà amb accions de l'autocartera, amb una valoració de 84 milions d'euros. D'aquesta manera, Lloyds Bank es convertirà en accionista de Banc Sabadell, amb un 1,8% del capital. El banc britànic es compromet a mantenir les accions dos anys.

El Sabadell integrarà la xarxa del Lloyds, formada per 760 milions en dipòsits, concentrats especialment a València, Alacant, Múrcia i Andalusia, Madrid, Pamplona i Bilbao; un total de 28 oficines, que inclouen 343 treballadors. El Sabadell incorporarà 53.000 clients.

stats