FINANCES
Economia 01/02/2011

Banc Sabadell tanca en tres hores l'ampliació del 10% del seu capital

Amb aquesta operació, l'entitat presidida per Josep Oliu ha millorat la seva solvència. El seu capital bàsic ha passat del 8,2% al 8,8% gràcies a l'ampliació de capital

Ariadna Carbonell
1 min

BarcelonaBanc Sabadell ha ampliat capital per 410,7 milions d'euros. L'entitat va posar ahir al mercat 126 milions de noves accions, equivalents al 10% del seu capital. El banc presidit per Josep Oliu busca amb aquesta operació millorar la seva solvència. En aquest sentit, després de l'ampliació, el capital bàsic de Sabadell (les reserves per cobrir possibles pèrdues) passa del 8,2% al 8,8%. El Govern espanyol, en el decret que prepara, exigirà als bancs cotitzats un core capital mínim del 8%. La nova normativa europea per al sector financer que començarà a aplicar-se escalonadament a partir de 2013 i que es coneix com a Basilea III, demana un capital bàsic del 7%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'ampliació de capital va ser subscrita totalment en poc més de tres hores, en un 90% entre inversors institucionals. Van pagar 3,25 euros per acció, quantitat que suposa un 6,9% de descompte respecte al tancament dels títols en la sessió borsària d'ahir.

L'entitat emprarà els fons obtinguts en aquesta ampliació per llança una oferta de recompra en efectiu de quatre emissions de deute (participacions preferents i obligacions subordinades), emeses pel grup Banc Sabadell el 2006 i 2010.

stats