FINANCES
Economia 19/08/2011

El Banc Sabadell compra un banc intervingut de Florida

L'entitat catalana es converteix en el setè banc de l'estat nord-americà

Ignasi Pujol
1 min
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu

BarcelonaEl Banc Sabadell ha anunciat avui la compra del Lydian Private Bank, una entitat financera de Florida (Estats Units) intervinguda fins ara per l'agència Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'import de l'operació no s'ha donat a conèixer, però el Sabadell incorpora actius per valor de 1.600 milions de dòlars (1.113 milions d'euros) i assumeix passius pel mateix import, entre els quals s'inclouen dipòsits de clients per 1.200 milions de dòlars (835 milions d'euros).

El Lydian Private Bank està especialitzat en els negocis de banca privada i gestió de patrimonis.

Amb aquesta adquisició, la quarta del Sabadell a Florida en els darrers cinc anys, l'entitat catalana es converteix en el setè banc de Florida per volum de dipòsits.

Fa uns mesos la premsa de Florida va publicar que el Lydian necessitava una injecció de 155 milions de dòlars (108 milions d'euros).

La FDIC assumiria el 80% de les pèrdues en un hipotètic deteriorament en determinats préstecs adquirits (fórmula de protecció d'actius).

Lydian Private Bank aportarà un volum de negoci de 3.600 milions de dòlars (2.504 milions d'euros), amb la qual cosa el volum total de negoci del Banc Sabadell a Florida se situarà en 10.700 milions de dòlars (7.442 milions d'euros), que representa un increment del 51% respecte a la xifra actual.

stats