Economia 26/04/2012

Banc Sabadell guanya 80 milions el primer trimestre, un 5% menys que l'any passat

L'entitat ha aprovisionat prop de 300 milions, d'acord amb la reforma financera, i la seva ràtio de solvència és de l'11,88%

Acn
1 min
Imatge del Centre corporatiu del Banc de Sabadell a Barcelona / ACN

BarcelonaBanc Sabadell ha tancat el primer trimestre amb un benefici net de 80 milions d'euros, que representa un 5% menys que l'any passat, després d'aprovisionar 293,4 milions d'euros, d'acord amb la reforma financera. La ràtio de solvència de l'entitat és de l'11,88% mentre que el marge d'interessos és un 7,4% superior al del primer trimestre del 2011 i el marge abans de dotacions creix un 8,5%, en termes interanuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el Banc Sabadell, les dades consolidades de l'entitat i el seu grup evolucionen millor del que es preveia pel context del mercat, mantenint una progressió consistent en la generació de resultats que compara "molt favorablement" en l'incert i difícil entorn macroeconòmic què es desenvolupa l'activitat financera. En relació amb el nivell de capitalització que ha registrat l'entitat en aquests últims anys durant el cicle de crisi i recessió de l'economia espanyola, la ràtio de solvència, que mesura el nivell de capitalització i de solvència dels bancs, ha augmentat 5,21 punts des del 2008 passant d'un 'core capital' del 6,67% a l'11,88 que ha tancat aquest primer trimestre.

La ràtio de capital elevat que ha tingut el banc aquest primer trimestre permet estar ''preparats'' i en bona posició de solvència per quan es faci efectiva l'absorció de la CAM que tindrà un procés d'integració de màxim d'un any, segon ha dit el conseller delegat.

stats