Economia 03/07/2012

El Banc Sabadell afirma que no necessitarà l'ajuda del rescat europeu

En la inauguració de la nova oficina del Sabadell al Rockefeller Center de Nova York, el president de l'entitat, Josep Oliu, ha defensat les retallades del govern espanyol i l'ha emplaçat a continuar amb les polítiques d'ajustos fiscals

Núria Ferragutcasas
2 min
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, en la inauguració de la nova oficina a Nova York / EFE

Nova YorkEl president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat aquest dilluns que l'entitat que dirigeix no necessitarà l'ajuda del fons europeu per la recapitalització de la banca espanyola. En la inauguració de la nova oficina del Sabadell al Rockefeller Center de Nova York, Oliu ha explicat que no caldrà acudir a cap rescat perquè el nivell d'aprovisionament sobre el total d'actius del banc català és del 16%, el percentatge més alt entre les entitats financeres espanyoles.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Oliu ha fet una presentació sobre l'entorn econòmic i la situació del sistema financer d'Europa i sobre la posició del Banc Sabadell en aquest marc. "El govern espanyol ha de continuar amb les retallades i amb les polítiques d'ajust fiscal, però en l'actual situació de recessió i d'alt endeutament, ens calen mesures per reimpulsar l'economia", ha dit Oliu.

El president del Sabadell ha afirmat que són necessàries tres condicions per sortir de la situació actual: "Resoldre la crisi del sistema bancari, aconseguir l'equilibri pressupostari dels comptes públics i impulsar mesures econòmiques a nivell europeu".

Sobre la crisi de la moneda única, Oliu ha assegurat que "el risc de desaparició de l'euro és molt remot". "L'euro hi és per quedar-se", ha dit el directiu, que també ha lamentat la lentitud de decisió dels líders europeus.

Oliu ha afirmat que el Sabadell ha fet "les coses bé" i ha celebrat l'obertura de la nova oficina de Nova York, que suposa un pas més en l'estratègia d'internacionalització de l'entitat i té com a principal objectiu aprofitar les oportunitats de negoci al mercat americà, especialment en l'àmbit del finançament de projectes d'infraestructures i energies renovables.

El Banc de Sabadell va iniciar la seva activitat en aquest camp el 2007 a Miami, i actualment disposa de 40 operacions que suposen una inversió de 700 milions de dòlars.

L'entitat financera catalana reforça amb l'oficina de Nova York la seva presència als Estats Units, que va iniciar a Florida el 1993. El volum total de negoci del grup bancari en aquest país arriba als 6.700 milions de dòlars en recursos de clients i als 3.400 milions en inversió.

stats