FINANCES
Economia 22/07/2011

El Banc d'Espanya intervé la CAM per capitalitzar-la i vendre-la al millor postor

L'entitat del País Valencià va ser la que pitjors resultats va obtenir en les proves d'estrès realitzades la setmana passada

Efe
1 min

BarcelonaEl Banc d'Espanya ha decidit intervenir la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). El regulador ha destituït la cúpula de l'entitat amb l'objectiu d'agafar-ne el control. La intenció del Banc d'Espanya és capitalitzar la CAM amb 2.800 milions d'euros i, posteriorment, obrir un procés per vendre-la al millor postor. La CAM va ser l'entitat espanyola que pitjors resultats va obtenir en les proves d'estrès realitzades a la banca europea la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el regulador ha anunciat que a partir de demà el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) administrarà la CAM.

Per tal que la CAM tingui prou liquiditat, el Banc d'Espanya també li concedirà una línia de crèdit de 3.000 milions d'euros amb disponibilitat immediata.

"Totes les mesures adoptades avui garanteixen que la CAM pugui seguir operant amb normalitat i compleixi totes les seves obligacions a tercers", ha dit l'organisme en un comunicat. "Els dipositants i creditors –ha conclòs– poden estar absolutament tranquils".

stats