ECONOMIA
Economia 09/05/2012

El Banc d'Espanya accepta la nacionalització de Bankia

El banc regulador assenyala en un comunicat que Bankia funciona amb tota normalitat però creu necessària "l'aportació de recursos públics per accelerar i incrementar el seu sanejament"

Toni Garganté
1 min

BarcelonaEl Banc d'Espanya ha recollit ràpidament la petició formal de Bankia de sol·licitar ajut públic. En un comunicat, l'entitat que gestiona Miguel Ángel Fernández Ordóñez ha donat el vistiplau a la injecció de fons públics. "El consell d'administració de Banco Financiero y de Ahorros (BFA) ha comunicat avui al Banc d'Espanya la seva decisió de no recomprar (...) els títols emesos per valor de 4.465 milions d'euros que va subscriure el FROB" fa dos anys, segons destaca la nota.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Afegeix que el mateix Banc d'Espanya ha treballat "conjuntament" amb l'entitat en els darrers mesos perquè pogués complir amb els programes de sanejament financer. Bankia va presentar tots els plans, però el comunicat revela que "el Banc d'Espanya va demanar a més a l'entitat mesures complementàries per racionalitzar i enfortir les estructures d'administració i gestió, augmentant la seva professionalització, així com un programa de desinversions". La nota argumenta sense concretar més que "els esdeveniments de les últimes setmanes i la creixent incertesa sobre el futur de l'entitat ha fet aconsellable anar més enllà i plantejar l'aportació de recursos públics per accelerar i incrementar el sanejament".

Per acabar el comunicat, justifica el canvi en la presidència de Bankia quan remarca que "el relleu (...) va orientat precisament en la direcció assenyalada de professionalitzar la gestió del grup i permetrà donar un impuls al programa de reestructuració".

stats