Economia 17/06/2011

El Banc d'Espanya nega més temps a les caixes

El subgovernador del Banc d'Espanya ha dit que confia que a la tardor les entitats financeres hauran fet els deures

Miquel Codolar
1 min

SantanderEl subgovernador del Banc d'Espanya, Javier Aríztegui, ha explicat a Santander que tot i que es respecten totes les opinions amb relació a donar més flexibilitat a les reclamacions de les caixes per a la seva reestructuració, l'entitat mira pels interessos d'Espanya, i com que hi ha molta tensió als mercats exigeix reformes patents, nítides i ben definides.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant el seu discurs ha exposat que estem en l'última etapa de la reestructuració de les caixes d'estalvis amb la idea que el 30 de setembre s'hagin acabat les actuacions pendents. Ha recordat que aquest és el termini marcat pel reial decret llei de reforçament del sistema financer, tot i que hi podria haver una pròrroga excepcional de tres mesos per raons operatives i de tres mesos més en cas de sortida a la borsa, tal com estava previst.

Aríztegui considera que el sistema bancari "ha realitzat durant els últims exercicis un esforç molt intens de sanejament dels seus actius, ha efectuat un exercici de transparència sense precedents sobre les seves exposicions més problemàtiques i s'ha recapitalitzat amb fons privats i també amb ajudes públiques relativament reduïdes si es comparen amb altres països.

Ha exposat que la legislació espanyola ha respost als reptes de la crisi amb un paquet de mesures, i ha destacat la seva vocació de seguir implementant les noves obligacions de solvència, la modernització del règim legal de les caixes i la creació d'instruments més àgils i eficients de resolució de crisis bancàries. Ha acabat la seva intervenció dient que confia que a la tardor tindran tots els deures fets.

stats