ECONOMIA
Economia 16/11/2012

El Banc d'Espanya reprèn la subhasta de CatalunyaCaixa després de cinc mesos

La comissió rectora del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) va suspendre'n la venda al juny per les auditories al sector de les consultores Roland Berger i Oliver Wyman

T.g.
1 min
CatalunyaCaixa rebrà ajuts europeus per sanejar-se i augmentar capital.

BarcelonaEl comunicat del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) d'aquest divendres a la tarda no dóna més detalls del procés de subhasta que es reobrirà. En tot cas, les auditories que van fer els sis bancs interessats (Santander, BBVA, Banc Sabadell, CaixaBank, Kutxabank i Banesto) s'hauran de refer, perquè el sistema de privatització de l'entitat que ara presideix Adolf Todó variarà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El 21 de juny, la comissió rectora del FROB va acordar l'ajornament temporal de la venda de CatalunyaCaixa (Catalunya Banc) i Banco de Valencia, que es basaven en un esquema de protecció d'actius (EPA), que significava que el sector bancari assumia les pèrdues esperades en els propers anys dels actius immobiliaris defectuosos. Amb la creació del 'banc dolent' el tema varia, i ara les entitats reduiran el seu volum aproximadament a la meitat, perquè aportaran al Sareb ('banc dolent') els pisos, el sòl i els habitatges tòxics.

El comunicat del FROB no especifica quin sistema se seguirà per a la venda de CatalunyaCaixa. També es reprendrà la subhasta del Banc de Valencia, que ja es va plantejar de forma simultània al juny.

stats