BANCA
Economia 09/02/2012

El Banc d'Espanya obre un expedient sancionador als exdirectius de la CAM

L'expedient arriba un dia després que la Caja Mediterráneo fes públiques les pèrdues milionàries amb les quals va tancar l'any 2011

Efe
1 min

MadridLa comissió executiva del Banc d'Espanya ha decidit obrir un expedient sancionador als antics directius de la Caja Mediterráneo (CAM), per les presumptes irregularitats que es van dur a terme durant la seva gestió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'expedient, obert set mesos després que la CAM fos intervinguda pel Banc d'Espanya, afecta els membres del consell d'administració i de la comissió de control i els directius que van participar en la gestió de l'entitat des de l'any 2008.

Fonts financeres han afegit que aquest expedient podria afectar més de quaranta persones a les quals s'investigarà per si van cometre algun tipus de negligència o irregularitat durant els anys que van estar al capdavant de l'entitat.

A més a més, l'obertura de l'expedient arriba un dia després que la CAM fes públiques les fortes pèrdues amb què va acabar l'any 2011, que van arribar als 2.713 milions d'euros.

Comença ara un procés que podria acabar amb la imposició de sancions lleus o greus per part del Banc d'Espanya o, en un cas extrem, amb sancions molt greus de les quals s'encarregaria el ministeri d'Economia.

Els implicats disposen d'un termini de 20 dies per fer les al·legacions que considerin pertinents al conjunt de càrrecs presentats per l'executiva del Banc d'Espanya.

stats