Economia 09/07/2012

Báñez es defensa de les acusacions de filtrar informació sobre un ERO al PSOE: "Del ministeri no n'ha sortit res"

La ministra creu que els socialistes volen tapar els acomiadaments i els insta a dialogar amb els seus treballadors

Efe
2 min
Fátima Báñez

SantanderLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha assegurat aquest dilluns sobre una filtració sobre un possible expedient de regulació d'ocupació (ERO) al PSOE, que del seu departament "no ha sortit, ni sortirà mai informació confidencial sobre cap treballador".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, Báñez ha animat el PSOE i el seu líder, Alfredo Pérez Rubalcaba, a utilitzar la "flexibilitat" que ofereix, segons ha assenyalat, la reforma laboral que va entrar ahir en vigor per negociar amb els seus treballadors i no acomiadar-ne cap.

"Des del ministeri d'Ocupació no ha sortit, ni sortirà mai, informació confidencial de cap treballador. Sigui del Partit Socialista o de qualsevol empresa", ha subratllat la ministra abans d'inaugurar un curs a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander.

Báñez s'ha manifestat així, a preguntes dels periodistes, sobre si és cert que ella mateixa hagi filtrat dades sobre aquest possible ERO al PSOE.

Referent a això, ha assenyalat que el que s'ha conegut a través de diferents mitjans de comunicació és que el PSOE té la intenció de plantejar un ERO per "acomiadar desenes de treballadors".

En aquest sentit, ha instat Pérez Rubalcaba a seure amb els treballadors del partit "a casa" i dialogar i arribar a acords amb ells per un canvi en les condicions de treball "abans d'acomiadar-ne cap".

Báñez també ha opinat que el PSOE i el seu líder "tenen el problema" que no saben com explicar als ciutadans "que a casa són incapaços de dialogar i posar-se d'acord amb els seus treballadors i ajustar la despesa corrent abans de fer acomiadaments".

"Perquè els treballadors del Partit Socialista també tenen drets i el Partit Socialista el que vol és negar que té intenció d'acomiadar a desenes de treballadors", ha sentenciat la ministra.

stats