Economia 12/03/2012

Báñez insisteix que la reforma laboral és equilibrada i que està d'acord amb els reptes del mercat

La ministra d'Ocupació valora la "pau social" però considera que les mobilitzacions no poden desviar l'atenció principal del govern espanyol, que és "pensar en la majoria"

Efe
1 min
Fátima Báñez

MadridLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, qualifica la reforma laboral "d'equilibrada" i insisteix que el govern espanyol no es pot permetre impulsar una reforma que no estigui d'acord amb "els reptes del mercat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la inauguració d'una jornada sobre la reforma laboral organitzada per Adecco i l'Associació per al Progrés de la Direcció, Báñez ha insistit que "la pau social" és important, però ha subratllat que això no pot desviar l'atenció principal d'un govern "responsable", que és "pensar en la majoria".

La ministra ha subratllat que l'executiu espanyol "ha escoltat tothom" i la reforma del text s'ha impulsat amb diàleg social, una postura que mantenen perquè les taules de negociació "segueixen obertes a tothom" i la reforma laboral s'està tramitant a les Corts per millorar el text amb les aportacions de tothom.

Báñez ha recordat que el president del Govern, Mariano Rajoy, va convocar els agents socials per arribar a acords, però ha admès que en els punts en què no va ser possible el pacte l'executiu va haver de "governar" davant d'una situació "d'emergència social".

És una reforma profunda, ha assenyalat Báñez, perquè després de 30 anys de l'Estatut dels Treballadors s'havia de fer alguna cosa "contundent", i ha demanat que se sumin tots perquè "n'afavorirà l'aplicació".

stats