Economia 14/07/2012

Báñez diu que les reformes son "dures però inevitables" i "estan fetes amb sensibilitat"

La ministra d'Ocupació ha assegurat que les mesures són per posar a l'endeutament sense control que es va fer durant l'època del govern socialista

Efe
2 min
Fátima Báñez

GranadaLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha afirmat aquest dissabte que les últimes mesures del Govern són "dures" però "inevitables per posar fi a l'endeutament sense control" dels socialistes i han estat elaborades amb "sensibilitat" per un Govern que actuarà amb "comprensió i humilitat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ministra ha assegurat que l'última reforma del Govern no serà "inútil" perquè aquest "ambiciós" esforç reformista posa l' accent en "l'arrel dels problemes". Báñez ha reconegut que "hi haurà alguns que es resisteixin al canvi, però la majoria silenciosa de bons espanyols afrontaran els esforços amb aplom i serenitat", ha manifestat Báñez, que s'ha mostrat convençuda que el país sortirà de la situació amb "perseverança i esforç".

La ministra ha admès que les reformes són "dures i difícils", però ha assegurat que el Govern ha intentat fer-les "amb determinació per sortir com més aviat de la crisi", però també amb "sensibilitat". Báñez, que ha apel·lat a la "dignitat i enteresa" dels espanyols, ha dit que és també moment per a la "comprensió i la humilitat" per la gent que es veurà afectada per les mesures, tot i que "la gran majoria de els espanyols ", ha dit, són conscients que cal fer un esforç i que només amb ell sortirem endavant".

La ministra ha apuntat que "el repte és sempre el mateix": treure Espanya del "embolic" en què li fiquen els governs socialistes, que han deixat el país en una situació d '"emergència econòmica i social" i amb el major dèficit dels seus comptes públics.

Báñez s'ha referit a algunes de les últimes mesures adoptades pel Govern com la reducció de la prestació per desocupació a partir del setè mes, per llançar un missatge de tranquil·litat als que la perceben actualment, que no es veuran afectats per la mesura, com tampoc part dels que accediran ara per primera vegada als ajuts-en concret un terç dels de nou accés, els que tenen els sous més baixos-.

S'ha dirigit especialment als funcionaris, un dels col·lectius afectats per la reforma i la tasca ha defensat, per ressenyar el fet que no perdran la paga de Nadal perquè la recuperaran el 2015: "Els demanem el sacrifici però els tornarem aquest esforç més endavant "i no com, ha dit, van fer altres al rebaixar el sou, en al · lusió al govern del PSOE.

La ministra ha incidit en el "doloroses" que són algunes mesures, però ha reiterat que només així es garantirà el "futur immediat" del país, i ha afirmat que la "batalla" és fer front a la situació d'avui per "construir un futur molt més segur ".

Báñez ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció al XIII Congrés Regional del PP andalús, en què Javier Arenas serà rellevat al capdavant del partit per Juan Ignacio Zoido.

stats