Economia 10/02/2012

Bankia avança el 34% de les noves provisions de la reforma financera

Bankia ha obtingut un benefici de 309 milions d'euros el 2011, any al que ja atribueix part de les dotacions que ha demanat el ministre d'Economia, Luís de Guindos. Les provisions total de l'exercici s'incrementen a la xifra rècord de 3.692 milions

Toni Garganté
1 min

BarcelonaEl benefici net de Bankia s'ha vist impactat per les provisions per netejar els actius immobiliaris. El banc que presideix Rodrigo Rato ha optat per avançar en els comptes de l'any passat part de les noves provisions que demana la reforma financera recentment aprovada pel ministre d'Economia, Luís de Guindos. D'aquesta forma, l'entitat ha dotat un total de 3.692 milions, dels que 1.139 milions corresponen als nous sanejaments.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sense l'impacte de les mesures addicionals demanades per De Guindos, Bankia ja aplicava unes dotacions de 2.553 milions. Segons la informació facilitada a la CNMV, Bankia ha culminat un any abans del previst la fusió freda constituïda. L'entitat ha consolidat quotes de mercat de l'11% en crèdits i del 10,7% en dipòsits.

stats