ECONOMIA
Economia 26/05/2012

Bankia buscarà una solució per a les preferents abans de la junta del 29 de juny

El president de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, destaca que es buscarà una alternativa a la conversió en accions. Bankia iniciarà un pla per vendre el grup industrial

Toni Garganté
1 min

BarcelonaL'extrema prudència que ha mostrat el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, dissabte al matí en la valoració de les relacions amb l'antic equip directiu de Rodrigo Rato, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el Banc d'Espanya, s'ha esvaït quan li han preguntat en la roda de premsa sobre el tractament que tindran les participacions preferents. Goirigolzarri s'ha mostrat contundent quan ha afirmat que trobar una solució a les preferents "és l'objectiu més important aquests dies".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

També ha estat prou clar quan ha concretat que aquest tipus de producte "no es transformarà en capital", és a dir, en accions. Aquesta ha estat la fórmula que han promocionat la majoria d'entitats, però tenint en compte el moment borsari que travessa tot el sector bancari i Bankia en particular, no sembla aconsellable aquesta transformació. En tot cas, Goirigolzarri ha afirmat que la solució "es farà en breu", abans de la junta extraordinària prevista per al 29 de juny.

Un dels punts que també ha destacat Goirigolzarri ha estat el grup de participades. Bankia realitzarà una política activa però ordenada de venda de participacions, entre les que destaquen IAG (el grup format per Ibèria i Brisitsh Airways) i Mapfre.

stats