Economia 17/05/2012

Bankia va comprar milions d'accions pròpies per intentar aturar la caiguda a borsa

El banc va ampliar l'autocartera en 33,25 milions d'euros amb la compra de 15 milions d'accions els tres dies després de la marxa de Rato. Durant tot el mes anterior havia adquirit 5 milions de títols

Ara
1 min

BarcelonaBankia va comprar 15,6 milions d'accions per 33,25 milions d'euros en els dies posteriors a l'anunci de la sortida de Rodrigo Rato com a president de l'entitat, segons un document fet públic per la CNMV. L'entitat va augmentar exponencialment la compra d'accions per autocartera a partir del 7 de maig, quan Rato va anunciar la sortida.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El mateix dia 7 la companyia va adquirir 332.518 accions per 2,368 euros, superant de molt compres anteriors. Però el dia de compra més massiva va ser el 9 de maig, quan es va anunciar la intervenció per part de l'Estat de BFA i l'elecció de Goirigolzarri com a nou president. Durant aquella jornada, l'entitat va comprar 8.041.373 accions a un preu de 2,132 euros.

Els 15 milions d'accions que va comprar Bankia en només tres dies per frenar la sagnia dels mercats contrasten amb els 5 milions que l'entitat havia adquirit durant tot el mes d'abril.

stats