ECONOMIA
Economia 01/03/2011

Barcelona ven als inversors de Londres el seu potencial tecnològic

Jordi William Carnes ha subratllat que els sous són més baixos que a capitals com París, Berlín o Londres, però que la capacitat creativa i la qualitat de les empreses catalanes són punteres

Efe
2 min

LondresL'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb l'auditora Ernst & Young, ha donat suport avui a Londres a deu empreses tecnològiques amb seu corporativa a la capital catalana davant d'un grup d'inversors internacionals per ajudar-les a captar finançament més enllà del sector bancari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dificultats que pateixen les companyies emergents per aconseguir crèdits bancaris, donada l'actual crisi econòmica i financera, van moure al consistori barcelonès a buscar noves fórmules per promocionar les empreses locals de valor afegit, segons ha explicat a Efe el primer tinent d'alcalde de la ciutat i president del districte tecnològic 22@, Jordi William Carnes.

La iniciativa de l'Ajuntament consisteix a facilitar el contacte entre les empreses i "Business angels" i "Family offices", companyies o individus particulars interessats en invertir capitals en nous projectes empresarials.

"Són nous sistemes de finançament dels quals no se'n parlava des de fa deu anys, però que ara són coneguts i estan perfectament regulats. Volem que les empreses coneguin que hi ha altres recursos, a més dels bancs, per buscar diners i créixer més ràpidament", ha assenyalat Carnes.

La consultora Ernst & Young va evaluar gairebé cent cinquanta empreses de l'àrea metropolitana de Barcelona susceptibles de ser 'mostrades als inversors", un procés del què van sorgir vint-i-vuit companyies en creixement que participen en aquest projecte de promoció, deu de les quals, dedicades a les noves tecnologies, han exhibit avui, davant d'un nodrit grup d'inversors, els seus productes i plans de negoci.

"Estem intentant fer de Barcelona un centre de distribució de negocis al sud d'Europa, pel que hem d'impulsar les petites empreses que sorgeixen de la capacitat creativa de la nostra gent", ha afirmat Carnes.

El tinent d'alcalde ha subratllat la preocupació per l'elevada taxa d'atur a la ciutat, que ha augmentat a prop de 20.000 persones durant el primer mes de l'any, pel que ha assenyalat que, tot i que a Barcelona el sector turístic és un motor econòmic important, és imprescindible impulsar a la resta de sectors per a que "crein llocs de treball, en lloc de destruir-los".

Davant els inversors, Carnes ha insistit en que la capital catalana ha de deixar de ser coneguda només pel turisme, la gastronomia i el futbol, i projectar també una imatge atractiva pel capital.

Entre els actius de Barcelona, el president del barri de negocis 22@ ha destacat la posició geogràfica estratègica de la capital catalana a l'àrea d'influència mediterrània, així com la possibilitat d'ubicar noves empreses al sòl urbà a prop del centre, i no a la perifèria com passa en altres ciutats europees.

Els sous són més baixos que a capitals com París, Berlín o Londres, però la capacitat creativa i la qualitat de les empreses catalanes són punteres, ha subratllat el president de 22@.

Entre les companyies que han presentat els seus projectes als inversors es troben EyeOs, una empresa emergent que va començar com el projecte personal de dos joves barcelonins, i Justinmind, focalitzada en un software de simulació que permet als programadors probar les seves creacions amb usuaris reals des de les fases inicials del projecte.

També han participat a la trobada les companyies tecnològiques PAL Robotics, AB-TEL, Tinytronic i Kinetical, així com l'empresa del sector de moda Mimótica Micola i Barcelona Technical Center.

stats