CRISI DEL DEUTE
Economia 13/07/2011

Barroso confia que hi hagi un segon rescat a Grècia "com més aviat millor"

Incertesa sobre la participació dels bancs en el pla de salvament

Redacció
1 min

BarcelonaEl president de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durao Barroso, ha expressat avui la seva confiança en que els països de la zona euro acordin "com més aviat millor" un segon paquet d'assistència financera a Grècia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Esperem que sigui aprovat com més aviat millor, per Alemanya i per tots els Estats membres de la zona euro", va respondre Barroso preguntat en una roda de premsa amb el ministre-president de la regió alemanya de Baviera, Horst Seehofer.

El cap de l'Executiu comunitari va recordar a més que Grècia ha de "continuar amb els seus esforços", amb la finalitat de generar "confiança" en els mercats.

Els ministres de Finances de l'euro tracten avui d'avançar en les negociacions d'un segon pla de rescat, sumit en dificultats, entre altres coses, pels dubtes sobre la fórmula per implicar la banca europea en el programa.

L'objectiu és que bancs, fons de pensions i asseguradores aportin 30.000 milions d'euros al segon rescat d'uns 110.000 milions. La resta provindria de privatitzacions (30.000 milions) i de la UE i del Fons Monetari Internacional (FMI).

El nou rescat hauria de cobrir les necessitats financeres de Grècia fins a finals del 2014 i incloure els 45.000 milions d'euros que encara li queda del primer pla.

Segons fonts diplomàtiques, tot apunta que les converses probablement continuaran fins al setembre abans que hi hagi una decisió, informa Efe.

De moment, Barroso no va voler pronunciar-se sobre les dificultats que experimenta avui Itàlia, que pateix una creixent pressió sobre el seu deute en els mercats.

"Hi ha una reunió dels ministres de la zona euro i no tinc més comentaris a fer, només desitjar bona feina", ha assenyalat, subratllant que la CE segueix amb atenció "totes les discussions".

stats