Economia 09/05/2012

Barroso diu que el pacte pel creixement europeu es farà sense renunciar a reformes

El president de la Comissió Europea (CE) ha rebutjat que el pacte fiscal es reobri després de la victòria del socialista François Hollande a les presidencials franceses

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durao Barroso, s'ha mostrat taxatiu en la negativa a renegociar el pacte fiscal europeu. Malgrat tot, ha reconegut que hi haurà un "pacte polític" pel creixement, sense renunciar a les reformes estructurals que encara són necessàries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un debat amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, tots dos polítics van respondre un 'no' rotund a la possibilitat de reobrir el pacte fiscal subscrit per 25 països de la UE i en procés de ratificació tot i el canvi de rumb que ha pres França amb la victòria del socialista François Hollande a les presidencials.

Barroso ha subratllat a la cadena alemanya WDR que no hi haurà un tractat europeu pel creixement, sinó que es limitarà a un pacte polític entre els líders de la UE per rellançar les economies dels diferents països.

Schulz i Barroso han dit que les mesures d'aquest pacte de creixement no es finançaran amb nous endeutaments ni tampoc a costa de la inflació, sinó a través de partides del pressupost europeu.

stats