ECONOMIA
Economia 05/09/2011

Barroso desmenteix Lagarde: “Europa escaparà de la recessió amb un modest creixement”

El president de la Comissió Europea vol donar un missatge de tranquil·litat sobre la fortalesa de l'euro

Agències
1 min

Brussel·lesLa Unió Europea creixerà de forma modesta però sense caure en una recessió, segons ha assegurat avui el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso. Després de la recent advertència de la directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, sobre l'"imminent" risc que l'economia mundial torni a entrar en recessió, Barroso ha subratllat que no s'anticipa una recessió i ha volgut donar també un missatge de tranquil·litat sobre la fortalesa de l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi



Malgrat els rescats de Grècia, Portugal i Irlanda i els dubtes sobre el futur d'Espanya i Itàlia, Barroso ha assenyalat que les previsions de la Comissió Europea indiquen que a la regió hi haurà creixement econòmic, que el mateix Barroso ha qualificat de "modest", sense donar-ne més dades. 



L'agència de qualificació creditícia Standard & Poor's (S&P) va rebaixar la setmana passada els seus pronòstics de creixement del producte interior brut (PIB) de l'eurozona a l'1,7% pel 2011 i a l'1,5% pel 2012. Però igual que Durão Barroso, l'agència creditícia va descartar llavors una segona recessió.

stats