Debat sobre l'estat de la Unió Europea
Economia 28/09/2011

La Comissió Europea proposa un impost per als bancs i defensa els eurobons

Durão Barroso calcula que els bancs han rebut 4,6 bilions de diner públic. Considera l'emissió de deute comuna "beneficiosa" per a tothom

Afp
1 min
El president de la Comissió, Durao Barroso, i la comissària d'Exteriors, Catherine Ashton, en el debat / AFP

EstrasburgLa Comissió Europea ha proposat l'establiment d'un impost sobre les transaccions financeres, que li ha d'aportar 55.000 milions d'euros a l'any, segons ha anunciat aquest dimecres el seu president, el portuguès José Manuel Durão Barroso.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"En els tres últims anys, els Estats membres han donat ajuts i garanties al sector financer per valor de 4,6 bilions d'euros. Ha arribat l'hora que el sector financer faci la seva contribució a la societat, com els agricultors o els comerciants", ha afirmat Barroso al discurs sobre l'Estat de la Unió al Parlament Europeu. Segons el president de la comissió "la crisi del deute és el principal desafiament a què s'ha enfrontat la UE en la seva història".

Barroso també ha defensat els eurobons, que ha considerat "beneficiosos" per al conjunt de la zona euro. "Quan s'hagin establert els instruments necessaris per assegurar tant la integració com la disciplina, l'emissió comuna de deute es veurà com un pas natural i beneficiós per a tots", ha apuntat, i ha posat com a condició que "aquestes euro-obligacions siguin obligacions d'estabilitat". El portuguès ha assegurat, a més, que "Grècia continuarà com a membre de l'eurozona".

stats