Economia 17/06/2012

Berlín suggereix que podria donar a Grècia més temps per fer els ajustos

El ministre d'Exteriors alemany, Guido Westerwelle, assegura que volen que Grècia continuï en la moneda única, però que "si algú vol marxar, és molt difícil aturar-lo"

Efe
1 min

BerlínEl ministre d'Exteriors alemany, Guido Westerwelle, ha dit aquest diumenge que Grècia haurà de continuar amb l'ajust fiscal i les reformes estructurals si vol seguir a l'euro, al marge del resultat de les eleccions legislatives.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El més important és que Grècia segueixi amb els ajustos", ha dit Wersterwelle a la segona cadena de televisió alemanya, la ZDF.

"Volem que continuïn en l'euro, però quan algú vol marxar és difícil aturar-lo", ha afegit. "És decisiu que es formi un govern proeuropeu que no posi en dubte tot el que s'ha acordat.

El dirigent alemany ha descartat que hi hagi canvis "substancials" en els tractats. "Es pot parlar de canvis en la cronologia, però no hi ha cap altre camí que les reformes", va dir, obrint una porta a flexibilitzar els terminis per fer els ajustos.

"Si diem a Grècia que no importa allò que es va acordar abans, tindríem un problema amb els altres països europeus que avancen disciplinadament", ha alertat.

En la mateixa línia del que va dir la presidenta alemanya, el ministre ha avisat que no poden "respondre pels deutes de tota Europa".

stats