Economia 11/12/2012

Berlusconi diu que la prima de risc és "una estafa"

"¿A qui li importen els interessos que es paguen als inversors que compren el nostre deute respecte als que paguen els inversors pel deute alemany?", ha dit l'exprimer ministre italià en un programa de televisió

Efe
1 min
L'ex primer ministre italià, Sílvio Berlusconi / AFP

RomaL'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi ha assegurat aquest dimarts que la prima de risc és "una estafa" i que "no importa a ningú", durant una intervenció telefònica en un programa televisiu del Canale Cinque.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"¿A qui li importen els interessos que es paguen als inversors que compren el nostre deute respecte als que paguen els inversors pel deute alemany?", ha dit Berlusconi, que ha afegit que la prima de risc "només s'ha fet servir per intentar derrotar una majoria votada pels italians".

Berlusconi ha explicat, a més, que l'avançament electoral d'un mes −el febrer, en comptes del març− es deu a la dimissió de Monti i no a una estratègia del seu partit. Tanmateix, ha dit que "no hi ha cap motiu perquè s'agitin els mercats".

Monti va anunciar l'adéu anticipat de la legislatura després que Berlusconi presentés la seva candidatura a les pròximes eleccions i el seu partit, el Poble de la Llibertat, retirés el suport al govern.

Preguntat per si la Unió Europea tem el seu retorn al poder, Berlusconi ha dit: "Ni en somnis". "Quan jo representava Itàlia a Europa, estava entre els dos o tres caps de govern més acreditats", ha dit l'expresident italià, que ha afegit: "El que sí que és cert és que m'oposava a les peticions alemanyes com les que han arrossegat Grècia gairebé a la guerra civil".

Segons el Cavaliere, l'executiu tecnòcrata italià ha suposat una crisi "encara pitjor" que quan ell era al govern, ja que "tots els indicadors econòmics han empitjorat", ha assegurat.

stats