Economia 13/06/2012

El Bizbarcelona atreu 94 milions d'inversió privada a la caça de projectes d'emprenedors

El saló concentra durant dos dies oportunitats, formació i assessorament per als qui posen en marxa un projecte empresarial o estan pensant com fer-ho

Elena Freixa
2 min

BarcelonaLes idees i projectes emprenedors catalans tenen a partir d'aquest dimecres dos dies per nodrir-se dels coneixements, assessorament i programes que ofereix el saló dels emprenedors Bizbarcelona. La trobada ha atret inversors privats amb un potencial per invertir fins a 94 milions d'euros si els projectes els agraden.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Fira de Barcelona acull fins dijous un intens programa de sessions de 'networking' i inspiració per a emprenedors, trobades amb experts que els aconsellaran i fonts de finançament per fer-los créixer.

S'han preparat entrevistes amb empresaris que exerciran com a tutors. Hi participaran Salvador Alemany, president d'Abertis; Miquel Roca Junyent; Núria Basi, presidenta d'Armand Basi, o Josep Mateu, director del RACC, entre altres.

Els emprenedors podran enregistrar presentacions breus de tres minuts per vendre els projectes, i els vídeos es penjaran a YouTube i a la web del saló.

Pel que fa a les vies de finançament de projectes acabats de néixer –'start-up'–, hi haurà la possibilitat d'entrevistar-se amb fons de capital risc que participen al saló.

La patronal Pimec, de fet, promou unes trobades exprés de tres minuts. Aquest matí, eren llargues les cues d'emprenedors per tenir el moment d'or i cridar l'atenció de l'inversor potencial. Els qui ho aconsegueixin tindran oportunitat d'una trobada molt més llarga amb ells per aprofundir en el projecte.

Rellevar un emprenedor

El saló, però, també acull altres fórmules d'emprenedoria que no impliquen partir de zero. És el cas del programa Reempresa, que posa en contacte emprenedors amb empresaris que busquen traspassar el seu negoci per jubilació, trasllat o qualsevol altre motiu.

Una quinzena d'empreses i autònoms buscaven al Bizbarcelona algú interessat a continuar el negoci i evitar-ne la desaparició. És el cas de l'Antoni Nogués, dedicat al disseny i muntatge de mobiliari de cuines i banys a Terrassa. Amb 67 anys i més de 40 de feina al sector, busca algú que continuï la tasca.

"El panorama és difícil, però jo sóc dels que em nego a abaixar la persiana", ha explicat. Malgrat les dificultats del sector, assegura que ja ha entrat en contacte amb alguns interessats a quedar-se el negoci, que diu que és perfecte per a una persona desocupada amb experiència prèvia i "empenta".

A banda de l'Antoni, al Reempresa s'hi poden trobar des de petits establiments comercials en traspàs (perruqueries, bars, centres de bellesa...) fins a empreses industrials del tèxtil o les arts gràfiques.

La via de la franquícia també és un altra opció que es ven als qui volen engegar un negoci pel seu compte amb el coixí d'una empresa ja consolidada al darrere. Companyies del sector de l'alimentació o la distribució i la moda són algunes de les que es promocionen al Bizbarcelona.

stats