IMMOBILIARI
Economia 30/11/2010

El govern espanyol diu que els preus dels pisos han de baixar més

El ministre Blanco adverteix que és un error retardar decisions de venda pensant que el sector només travessa un sotrac

Redacció
1 min
El ministre de Foment, José Blanco.

MadridEl ministre de Foment, José Blanco, ha proposat rebaixar preus per poder reduir el parc d'habitatge i sòl allà on l'excés d'oferta sigui més evident, i ha advertit que és erroni retardar les decisions de venda pensant en una millora del mercat immobiliari a curt termini.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És un error pensar que la situació del mercat immobiliari és només un sotrac en el camí", ha considerat Blanco durant la seva primera intervenció davant la Comissió d'Habitatge al Congrés dels Diputats després que s'hagi eliminat el ministeri que dirigia Beatriz Corredor.

El ministre ha advertit que els temps en què es podia retenir la venda d'habitatges i sòl per especular-hi no tornarà. Ha afegit que la normalitat al sector, que encara pateix les conseqüències del final de la bombolla immobiliària tot i que en menor mesura, farà impossible que es tornin a repetir situacions en què els preus creixin "tres vegades per sobre dels salaris".

Ha apel·lat a la responsabilitat de totes les administracions perquè aquesta situació no es repeteixi mai més, ja que ha recordat que els seus efectes encara es noten ara. Entre les conseqüències, ha explicat que les entitats financeres compten amb actius per valor de 181.000 milions d'euros potencialment afectats per la crisi al sector immobiliari.

En el repartiment de culpes per la bombolla immobiliària, Blanco n'ha responsabilitzat sobretot la Llei del sòl de 1998, ja que ha considerat que va afavorit l'especulació en multiplicar el valor del metre quadrat un 467% en sis anys.

stats