EMPRESES
Economia 05/04/2011

Boehringer Ingelheim obté 1.400 milions d'euros menys per vendes el 2010

La farmacèutica associa els resultats de vendes a la pèrdua dels drets d'exclusivitat d'importants productes en el mercat farmacèutic nord-americà

Helena Esteves
1 min

BarcelonaLa companyia farmacèutica Boehringer Ingelheim ha presentat avui els seus resultats anuals on destaca que "manté el rumb i el nivell de vendes amb una mirada posada en el futur", malgrat haver obtingut 1.400 milions d'euros menys de vendes, en gran mesura per la pèrdua dels drets d'exclusivitat d'importants productes en el mercat farmacèutic nord-americà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, assenyala que, malgrat l'impacte de les reformes sanitàries d'Estats Units i Europa, el negoci va tenir un desenvolupament "satisfactori" i el 2010 "va ser un any d'èxit", pel que preveu pel 2011 un sòlid creixement global al voltant del 5%.

Respecte als resultats de l'any passat, explica que es deuen al creixement de la resta de la cartera de Medicaments de Prescripció (+ 5,5%) al llançament amb èxit de nous productes i a un significatiu augment del 51% de les vendes en el negoci de Veterinària.

Els ingressos d'explotació, comparables als EBIT (beneficis abans d'interessos i impostes) van ser satisfactoris, situant-se prop dels 1.900 milions d'euros, el que va correspondre a un rendiment operatiu (ingressos d'explotació respecte a les vendes netes) del 15,1%.

El negoci de Productes Farmacèutics d'Us Humà va generar el 93% (11.700 milions d'euros) de les vendes netes totals, de les que la divisió de Medicaments de Prescripció va aportar 9.700 milions d'euros. La divisió de fàrmacs sense recepta, Consumer Health Care, que va créixer un 4,5% el 2010, va suposar 1.300 milions d'euros. Aquest creixement es va registrar principalment en els mercats emergents.

"Concretament, els mercats de la Xina, Brasil i Rússia revesteixen una gran importància estratègica pel negoci de Productes Farmacèutics d'Us Humà i, per tant, és per on encaminem les nostres accions", ha destacat Hubertus von Baumbach, membre del Comitè Executiu responsable de Finances i Salud Animal.

stats