Salut
Economia 25/11/2011

Boi Ruiz:“Cal revisar que els jubilats amb possibilitats no paguin pels medicaments i que gent que ha perdut l'atur, sí”

El conseller de Salut desmenteix el ministeri de Sanitat i assegura que el Govern té competències per col·locar “taxes administratives” a les receptes. Insta l'executiu espanyol a complir “amb les seves competències”, com “pagar “el fons de garantia”

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, afirma que el Govern està legitimat per introduir l'anomenat tiquet moderador en sanitat, que implicarà un increment inferior a un euro en els medicaments. “Els meus tècnics diuen que tenim competències per col·locar taxes administratives a les receptes”, ha dit el titular de Salut en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio. També ha desmentit el ministeri de Sanitat espanyol, que aquest dijous subratllava la manca de competències de l'executiu català per aplicar la mesura, i ha instat el govern espanyol a complir “amb les seves de competències”, com “pagar “el fons de garantia”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Respecte al nou tiquet moderador, Boi Ruiz ha assegurat que la taxa no es cobrarà a la farmàcia, “sinó en el moment d'emissió de la recepta”, i n'ha destacat l'efecte dissuasiu en l'abús de consum dels fàrmacs per damunt de l'estalvi econòmic. No obstant això, ha subratllat que el cost d'introducció de la taxa serà de “gairebé zero” si es fa per mitjà de la recepta electrònica, amb la qual cosa la mesura suposarà una recaptació de 70 milions d'euros.

El conseller de Sanitat ha volgut subratllar que encara estan treballant en la lletra petita de la nova mesura, i ha assegurat que “principalment” volen garantir que “ningú que no tingui diners per pagar aquesta taxa es quedi sense receptes”. En aquest sentit, ha dit que cal “revisar” el concepte de “jubilats actius”, un terme “dels anys 90”, ha dit, per tal de regular el fet que jubilats amb possibilitats “no paguin pels medicaments” i gent que ha perdut l'atur “n'hagi de pagar el 40%”.

stats