ALIMENTACIÓ
Economia 21/12/2010

Borges apunta a la Xina i l'Índia

El grup d'alimentació ha tancat el seu exercici fiscal amb un benefici net d'uns 8 milions d'euros, un 2,4% menys que un any abans

I. Pujol
1 min

BarcelonaEl grup d'alimentació Borges ha tancat el seu exercici fiscal (de l'1 de juny de 2009 al 31 de maig de 2010) amb un benefici net d'uns 8 milions d'euros, un 2,4% menys que un any abans, quan va obtenir un resultat final de 8,2 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Borges, una de les empreses líders en exportació d'aliments a tot el món, ha facturat 506 milions en aquest últim exercici, enfront dels 572 de l'any anterior, a causa del descens del preu de les matèries primes i la reordenació dels negocis de les marques de tercers.

Segons la companyia, el percentatge de vendes corresponent a la internacionalització ha crescut fins al 70%, uns dos punts més que en el cicle anterior, per la qual cosa es tracta, en general, d'uns "excel·lents resultats", tenint en compte el context econòmic actual. La Xina i l'Índia són els dos nous mercats que la companyia pretén afrontar durant els propers mesos, a més de consolidar-se a mercats emergents com Brasil, Pròxim Orient i Rússia.

La companyia, que ja opera en 109 països dels cinc continents, preveu que en la pròxima dècada la meitat de les seves vendes procedeixi d'aquests països.

El grup ha creat 52 nous llocs de treball directes, fins arribar als 798 treballadors. També ha inaugurat una planta de processament a Egipte.

stats