ECONOMIA
Economia 16/03/2011

La Borsa de Tòquio respira després d'una altra injecció de capital

El Nikkei puja gairebé un 6% després de dos dies seguits de pèrdues. El Banc Central del país ha posat en circulació prop de 500.000 milions

Redacció
1 min

BarcelonaLa Borsa de Tòquio recupera valor després de dues jornades consecutives de pèrdues en què el principal selectiu del parquet japonès, l'índex Nikkei, va perdre gairebé un 16%. Avui, el Nikkei ha pujat un 5,68% i ha recuperat el nivell dels 9.000 punts, després que el Banc Central del Japó hagi ofert una nova injecció de capital de més de 44.000 milions d'euros i n'hagi compromès 78.000 més. En total, l'institució bancària haurà injectat des del començament de la setmana un total de 491.000 milions per contrarestar les greus conseqüències del terratrèmol i el tsunami de divendres passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Banc Central vol, amb aquestes injeccions, posar en circulació diners perquè les entitats financeres del país puguin afrontar les conseqüències del terratrèmol i el tsunami que han assolat la costa est del país. Ahir el govern nipó va voler enviar un missatge de calma sobre la fortalesa de l'economia japonesa, la tercera més important del món. El ministre nipó de Política Fiscal, Kasoru Yosano, va explicar que, tot i la situació d'excepcionalitat, els mercats estan operatius i no hi ha “preocupacions” sobre les cotitzacions de les empreses del país.

stats